Google, İnternet’i balonlarla sağlama girişimi Loon’u kapattı

0 72

Google’ın ana şirketi Alphabet, dünyanın uzak bölgelerine yüksek irtifa balonları aracılığıyla kablosuz internet bağlantısı sağlamayı amaçlayan bir girişim olan Loon ‘u kapattığını doğruladı.

Loon CEO’su Alastair Westgarth, girişimi kapatma kararının, istekli ortakların olmaması ve bu çaba etrafında sürdürülebilir bir iş modeli inşa edememekten kaynaklandığını söyledi.

Google Loon

Bu duyuruyu yapan bir blog gönderisinde , “Yol boyunca çok sayıda istekli ortak bulmuş olsak da, uzun vadeli, sürdürülebilir bir iş kurmak için maliyetleri yeterince düşürmenin bir yolunu bulamadık. Radikal yeni teknoloji geliştirmek doğası gereği risklidir, ancak bu haberi vermeyi daha kolay hale getirmez. “ dedi.

Geçtiğimiz yıl, 50.000 kilometreden fazla bölgeye internet hizmeti sunmak için Kenya’da 35 balonluk bir filo başlattığını duyurmuştu. Kısa süre önce şirket, balonlarda orijinal navigasyon sisteminden daha iyi gezinmeyi sağlayan bir navigasyon sistemi yaptığını açıklamıştı. Yeni nasvigasyon sisteminin kendi kendine öğrenebilen(Al) bir yapıya sahip olduğunu açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir!  Snapdragon 8+ Gen 1 ve MediaTek Dimensity 9000+ Geekbench testlerinde karşı karşıya

Kenya’daki ilk ticari projeyi başlatmadan önce, Loon Projesine Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından Porto Riko ve ABD Virgin Adaları üzerinde uçmak üzere 30 Loon Projesi balonu için deneysel bir lisans verildi .

2012’de başlayan Loon Projesi, daha önce Google X bölümünün bir parçasıydı . 2018 yılında, teknoloji devinin drone işi Wing ile birlikte Alphabet altında bağımsız bir şirket haline geldi. Girişim, 2019 yılında SoftBank destekli fondan yaklaşık 125 milyon dolar elde etmişti . Ama anlaşılan o ki böyle büyük çaplı bir işte sağlanan yardım miktarı yetersiz geldi. Ve Google projeyi iptal etme kararı aldı.

Kaynakça


Cevap bırakın

E-posta hesabınızı sadece siz görebilirsiniz.

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanmaktadır. Kabul et Daha Fazla Bilgi