sponsored

Düşük satış nedeniyle İphone 12 mini üretimi durduruluyor

sponsored
sponsored

Düşük satış nedeniyle İphone 12 mini üretimi durduruluyor. iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’i içeren iPhone 12 serisi cep telefonlarını piyasaya sürdü .

İPhone 12 mini 5,4 inç OLED ekrana sahip ve şirketin en ucuz yeni akıllı telefonu. Düşük fiyat yine de yardımcı olmadı ve iPhone 12mini şu anda satışların yaklaşık% 6’sını oluşturan en kötü satan model.

Ünlü yatırım firması JPMorgan Chase geçtiğimiz günlerde analist William Young’ın iPhone 12 ve iPhone 12 mini üretim tahminlerini sırasıyla 9 ve 11 milyon düşürdüğü son tahminini yayınladı. Aynı zamanda, iPhone 12 mini için pazar talebinin zayıf olduğunu ve küresel satışların çok düşük olduğunu da doğruladı. Tedarik zinciri kaynaklarını aktaran analistler, Apple’ın bu telefonun üretimini 2021’in ikinci çeyreğinde durduracağını sözlerine ekledi.

Böylece iPhone 12 mini, iPhone tarihinin en kısa ömürlü amiral gemisi modeli haline gelebilir. Aynı zamanda yeni akıllı telefon serisinde yine Apple’ın optimize edip daha çekici hale getirebileceği küçük bir modelin ortaya çıkması bekleniyor (iPhone 12mini pil ömrü çok kötü).

Analist ayrıca iPhone 12 Pro Max satış tahminini 11 milyon adet yükseltti. Apple nihayet küresel akıllı telefon pazarında Samsung’u yendi
Apple , iPhone akıllı telefonlarının rekor satışları arasında dünyanın önde gelen akıllı telefon markası olmak için Samsung’u geride bıraktı . Şirket, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde büyük bir sıçrama gösterirken, Huawei’nin konumu büyük ölçüde zayıfladı.

Counterpoint Research’e göre , iPhone akıllı telefonların sevkiyatları bir önceki çeyrekte% 22 arttı. Artış, beşinci nesil ağları destekleyen iPhone 12 serisinin piyasaya sürülmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca, fiyat düşüşünden sonra talep istikrarlı olan önceki modellerin satışları düşmedi.

Şirket 90 milyon akıllı telefon sattı ve% 23’ün üzerinde pazar payına sahip. Analistler, Apple’ın Çin’deki premium akıllı telefon segmentindeki konumunu güçlendirdiğini belirtiyor. Apple CEO’su Tim Cook’a göre, Çin’de en çok satan üç premium akıllı telefondan ikisi Apple’dan.

Çeyrekte ikinci sırada, pazarın yaklaşık% 19’unu alan Samsung’a ait. Üçüncü sırada Xiaomi olurken, onu sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer alan Oppo ve Vivo izledi. Huawei 6. sıraya geriledi.

Yılın sonuçlarını düşünürsek, Samsung önde, Apple ikinci, Huawei üçüncü, ardından Xiaomi, Oppo, Vivo ve Realme geliyor. İkincisi, geçen yıl en hızlı büyüyen markaydı.

Kaynakça


sponsored
Admin:
sponsored

This website uses cookies.

sponsored