Xiaomi Mi Mix 4 İçin Beklenen En İyi 5 Özellik

0 218
Xiaomi Mi MIX 4

Birkaç hafta önce Xiaomi, bu yıl bir Xiaomi Mi MIX 4 ve bir Xiaomi Tablet tanıtacağını resmen doğruladı. Şimdiye kadar Xiaomi, biri yılın başlarında dijital seride, diğeri ise yılın ilerleyen aylarında MIX serisinde olmak üzere yılda iki amiral gemisi yayınladı. Ancak Mayıs 2019’da Xiaomi Mi MIX 3 5G’nin piyasaya sürülmesinden bu yana şirket bu serideki başka bir telefonunu piyasaya sürmedi. Eylül 2019’da duyurulan Xiaomi Mi MIX Alpha hiçbir zaman piyasaya çıkmadı. Çünkü korkutucu derecede pahalı.

xiaomi mi karışımı 4

Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun’a göre Xiaomi Mi MIX 4 diğer Mi telefonlarını geride bırakacak. Ancak MIX 4’ten beklememiz gereken özellikler nelerdir? En önemli beş beklentiye bir göz atalım.

1. Ekranda bulunan kamera

Yeni başlayanlar için, MIX serisi tasarımına önem veriyor. Xiaomi Mi MIX’in piyasaya çıktığı zamanı hatırlıyor musunuz? “Kareye benzeyen” tam ekran tasarımı görülmeye değerdi. Ancak, o zamandan beri “tam ekran” gereksinimi arttı. Xiaomi, Xiaomi MIX 4 tam ekran tasarımıyla bir etki yaratacaksa, kamera sensörünü kaldırması gerekiyor. Bunu yapmanın en iyi yolu, ekran üstü kamera sensörü kullanmaktır.

Xiaomi Mi MIX 4

Ne yazık ki, şu an itibariyle, ekran üstü kamera teknolojisi yaygın değil. Hala bazı eksiklikler var ve çıktısı çok iyi değil. ZTE Axon 20 5G, sektörde bu teknolojiye sahip tek akıllı telefon. Bununla birlikte, kamera performansının standart değerin altında olduğuna dair onaylar var.

Xiaomi’nin teknik rezervlerine bakıldığında, Xiaomi Mi MIX 4’ün ekran üstü kamera teknolojisini kullanma yolunda olması gerekiyor. Ancak bu sadece bir beklentidir ve resmi bir şey değildir. Xiaomi Mi MIX 3’ün iyi gitmeyen bir periskop kamera ile geldiğini hatırlayın. Açıkçası, Xiaomi periskop teknolojisinden kaçınacak ve açılır kameralar zaten orta sınıf telefonlarda bu denli popülerken onunla devam edecek.

İlginizi Çekebilir!  Müziğin Beyin Gelişimi Üzerindeki Etkisi

2. Air kablosuz şarj teknolojisi

Ekran üstü kamera teknolojisine ek olarak Xiaomi Mi MIX 4’ün de yeni Xiaomi Mi Air Charge Teknolojisi ile gelmesini bekliyoruz. Geçen ayın sonlarında Xiaomi, Weibo’da kendi “hava şarjı” teknolojisini gösterdi. MIX 4 ve Mi Air Charge Teknolojisi ile ilgili raporların aynı anda web’de olması bir tesadüf mü? Muhtemelen değil. Hala Mi Air Şarj Teknolojisini kullanan ilk Xiaomi telefonunu bekliyoruz. Bu muhtemelen Xiaomi Mi MIX 4 olacak.

Yeni piyasaya sürülen Xiaomi Mi Air Charge Teknolojisi, tüm evi kablosuz bir şarj cihazına dönüştürmek için önemli bir girişim . Bu teknoloji ile evinizin her yerinde cihazınızı şarj edebilirsiniz. Yürürken, oyun oynarken veya uyurken, cihazınız priz olmadan şarj olabiliyor. Ayrıca herhangi bir kabloya veya kablosuz şarj standına ihtiyacınız yoktur.

Xiaomi Mi Air Charge Teknolojisi

Bu teknoloji nasıl çalışıyor?

Bu muhtemelen birçok insanın soracağı en önemli sorudur. Aslında raporu ilk gördüğümde sorduğum ilk soru bu. Şirket, beş fazlı dahili parazit antenleriyle birlikte gelen özel bir şarj yığını tasarlamak zorunda kaldı. Bu antenler akıllı telefonun yerini tespit edecektir. Telefona güç sağlamak için Xiaomi ayrıca 144 antenden oluşan bir faz kontrol dizisi içerir. Bu diğer antenler daha sonra hüzmeleme yoluyla milimetre genişliğindeki dalgaları akıllı telefona iletebilir.

İlginizi Çekebilir!  Samsung Galaxy M30 Stock Rom İndir

Ayrıca, yerleşik bir “işaret anteni” ve “alıcı anten dizisi” içeren küçük bir anten dizisi de vardır. İlki telefon konum bilgisini yayınlamaya hizmet ederken, ikincisi 14 antenli milimetre dalga sinyalini şarj yığınından elektrik enerjisine dönüştürür. Şarj çözümünü tamamlamak için bunu redresör devresi aracılığıyla yapar.

Bu teknoloji güvenli mi?

Bu, birçok kişinin sorabileceği çok önemli bir sorudur. Xiaomi’nin güvenli olmadığını söylemesini beklemiyoruz, bu yüzden işlenebilirliğine bakıyoruz. Şimdilik, Xiaomi Mi Air Charge Teknolojisi yalnızca 5W çıkış veriyor. Bu, kısa vadede herhangi bir zarara neden olmak için yeterli değildir. Bununla birlikte, bu tür suçlamalara maruz kalmanın uzun vadede etkisini söyleyemeyiz.

Bu teknoloji, aynı anda birden fazla cihazı şarj etmeyi destekler. Her cihaz 5W şarj alacaktır. Şirkete göre, birkaç metreden fazla çalışıyor. Ancak belirli bir mesafe aralığı vermedi. Fiziksel engellerin şarj verimliliğini azaltmadığına dikkat etmek önemlidir. Bu teknoloji şimdilik sadece akıllı telefonlar için çalışıyor.

3. Tasarımda çığır açan buluş

Xiaomi MIX serisi, seramik gövde malzemesi kullanımıyla biliniyor. Xiaomi Mi MIX 4 muhtemelen bu trendi devam ettirecek – sadece daha iyi. Tabii ki, “kareye benzer” ama dörtlü eğri tasarımını korumasını bekliyoruz. Birkaç hafta önce, Xiaomi bize yepyeni “Dörtlü Şelale Ekranı” konsept telefonunu gösterdi. Bu teknoloji Xiaomi Mi MIX 4’te ortaya çıkarsa, seyretmek ilginç bir manzara olacaktır.

Mi MIX serisinin ilerlemesine baktığımızda, her nesil Mi MIX’in vücut malzemesinde belirli bir keşif olduğunu bulmak zor değil ve başka bir perspektiften, gövde malzemesi aynı zamanda “en kolay ademi merkeziyetçilik” teknolojilerinden biri. cep telefonu alanında. MIX serisinden miras olarak, Mi MIX 4’ün gövde malzemesinde bize yeni sürprizler getirmesi muhtemeldir (belki seramik değil).

İlginizi Çekebilir!  En Büyük 10 Android 12 Özelliği, Çıkış Tarihi, Beta, İsim ve Daha Fazlası...

4. Pil ve hızlı şarj

Xiaomi muhtemelen Xiaomi Mi MIX 4’ün bataryası ve hızlı şarjı üzerinde çalışacak. Xiaomi Mi 10 Ultra, 120W kablolu hızlı şarjı destekleyen 4.500 mAh batarya ile gelse de, bu teknoloji henüz olgun değil. Mi 10 Ultra’nın alabileceği maksimum çıkışın 80W olduğunu hatırlayın. Bu, teorik olarak derecelendirilmiş 120W’dan çok uzak. Ek olarak, 120W hızlı şarj, Xiaomi’nin 50W hızlı şarj çözümünden yalnızca biraz daha hızlıdır. Xiaomi Mi 11’in 55W için 120W şarj çözümünden vazgeçmesinin nedeni budur.

Xiaomi Mi 10 Ultra 120W hızlı şarj

Xiaomi Mi MIX 4 ile şirket, “gerçek 120W şarj çözümü” sunabilmelidir. En azından beklediğimiz bu ancak tabii ki olamam olasılığını da unutmamak gerek. Batarya ile daha iyi bir şey görmeyi umuyoruz. 4,500 mAh düzenli hale geliyor. Xiaomi, Xiaomi Mi MIX 4 için daha büyük ancak daha hafif olabilir mi? Bekleyip görmemiz gerekecek.

5. Ekran

Xiaomi, son zamanlarda cihazlarının ekranıyla ilgileniyor gibi görünüyor. Ne yazık ki, görüntü iyileştirmeleri asla manşetlere çıkmaz (tabii ki yenileme hızı hariç). Xiaomi Mi 11 için, ekranı 13 yeni teknolojik atılım gerçekleştiriyor. Bu açıdan, Mi MIX 4’ün bir tür ekran iyileştirmesi ile gelmesini bekliyoruz.

Kaynak


Cevap bırakın

E-posta hesabınızı sadece siz görebilirsiniz.

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanmaktadır. Kabul et Daha Fazla Bilgi