Apple AirPods Pro vs Beats Studio Buds: Hangisi daha iyi?

0 302

En iyi kablosuz kulaklık hangisi tartışmaları hiç bitmeyecek . Ancak Apple‘ın AirPods Pro kulaklığı piyasadaki en popüler seçim diyebiliriz. Apple web sitesinde tümüyle değerlendirmeye sahip olan AirPods Pro, hem etkili hem de temelde çok iyi duruyor.

Ancak, bir çift için alışveriş yapıyorsanız – Apple’ın web sitesinde veya bir mağazada olsun – yakınlarda Beats Studio Buds stoklarını bulmak sizi şaşırtmasın. 2014 yılında Apple tarafından satın alındı. O zamandan beri Apple, kendi mağazalarında Beats yapımı kulaklıklar satıyor.

Beats Studio Buds’un ; Apple AirPods Pro ya göre daha ucuz olduğunu göz önünde bulundurursak hangisini almak daha mantıklı? Gelin hep beraber bakalım…

Tasarım ve uyum

Beats ve Apple, kulaklıklarının nasıl göründüğü ve hissiyatı konusunda zıt yaklaşımlar var. Apple AirPods Pro, önceki AirPod’lar gibi, kulaklarınızın altına dayanan kısa bir gövdeye sahip. Gövdeler, müziği duraklatmak ve çalmak, Siri’yi uyarmak ve farklı gürültü engelleme modları arasında geçiş yapmak için temas noktaları görevi görüyor. İkonik Apple tasarımı Pro’da da yerini bulmuş desek yanlış olmaz.

Biraz daha karakteri tercih edenler Beats Studio Buds’ı çekici bulacaklar. Okyanus Mavisi, Gün Batımı Pembesi ve Kırmızı dahil olmak üzere altı renkte sunulan Studio Buds, AirPods Pro’nun sahip olmadığı bir canlılık getiriyor. Seçtiğiniz renk tarzına bağlı olarak, kulaklıkların şarj kutusu da buna uyumlu geliyor. Yine de Beats ve AirPods arasındaki tek tasarım farkı bu değil. Studio Buds, kulağınızın eğriliklerine uyacak şekilde şekillendirilmiş bir yapıya sahip.

İlginizi Çekebilir!  İddia: Apple iPhone SE Serisinin Fişini Çekiyor

Hem AirPods Pro (5,4 g) hem de Studio Buds (5 g) hafif desek yanlış olmaz. Ayrıca ikisi de IPX4 sertifikasına sahip. Bu, yağmura ve tere karşı her iki kulaklıkta da sorun olmaması gerektiği anlamına geliyor. Ayrıca, iki kulaklığında gürültü engelleme moduyla çok iyi bir ses kalitesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Madem konu sese geldi, Gelin ses özelliklerine yakından bakalım…

Ses ve özellikler

Kulaklıkları eşleştirmek söz konusu olduğunda, iPhone kullanıcıları AirPods Pro’da yerleşik olarak bulunan H1 çipinden yararlanabilir. Şarj kutusunun kapağına bir dokunuşla kulaklıklar, aynı iCloud hesabını paylaşan yakındaki Apple aygıtlarıyla sorunsuz bir şekilde bağlantı kurabilir. Android, Windows veya Apple tabanlı olmayan herhangi bir donanım kullanıyorsanız, geleneksel Bluetooth eşleştirme yöntemine başvurmanız gerekir.

Beats Studio Buds, gösterişli olmasa da, iPhone ve Android için Bluetooth 5.2’yi (AirPods’ta 5.0’a karşı) ve tek dokunuşla eşleştirmeyi destekliyor. Beats, şarj kutusunun arkasındaki eşleştirme düğmesine basarak, Google destekli herhangi bir cihazla zahmetsizce senkronize etmek için Google’ın Hızlı Eşleştirme özelliğini kullanıyor. Ayrıca, Android’de olduğu gibi iOS platformunda da zengin özelliklere sahip bir Beats yardımcı uygulaması var.

İlginizi Çekebilir!  iOS'ta Tarayıcı Önbelleği Nasıl Silinir?

Ses performansına gelince, Apple AirPods Pro tartışmasız daha iyi diyebiliriz. Çeşitli türleri dinlerken daha eksiksiz bir ses performansı bekleyebilirsiniz. AirPods, dinleyicilere istedikleri enerjiyi vermek için yeterli basa sahipken, orta-yüksek frekansları net tutmada üstün bir iş çıkarıyor.

Studio Buds, her şeyden çok bas ağırlıklı bir profili destekliyor. Rock, EDM ve dans türlerini sık sık kullanıyorsanız, Beats kulaklıklarının ekstra baslarını takdir edeceksiniz.

Her iki kulaklıkda Uzamsal Ses özelliğini destekliyor. Bu özelliğin keyfini iOS ve Android’de çıkarabilirsiniz.

AirPods Pro’nun en iyi aktif gürültü önleme (ANC) ve mikrofona sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. AirPods, sabah işe gidip gelmekten iş toplantılarına kadar, ortam sesini engellemede ve sesinizi önde ve merkezde tutmada etkili bir iş çıkarıyor. Studio Buds, ANC seviyesi o kadar da geride değil, ancak daha ses frekansı biraz düşük demek yanlış olmaz.

Pil ve şarj

Beats, AirPods Pro’nun ortalam beş saat çalışma süresinden daha uzun süren; sekiz saate kadar çalma süresi vadediyor. Bu günlük kullanımda önemli bir fark yaratıyor mu? Muhtemelen hayır. Ancak Studio Buds ile daha az pil endişesi yaşayacaksınız.

Hem AirPods Pro hem de Studio Buds hızlı kablolu şarjı destekliyor. Farklı olan özellikler ise, bağlantı / şarj bağlantı noktalarının türü ve en önemlisi AirPods’un kablosuz olarak şarj etme özelliğidir. AirPod’lar güç dağıtımı için bir Lightning bağlantı noktası kullanıyor. Bu, bir Android kullanıcısıysanız, Apple’ın kutuya dahil ettiği USB-C – Lightning kablosu için bir çıkış ayırmanız gerektiği anlamına geliyor.

İlginizi Çekebilir!  iOS 16 Beta Sürümü Çıktı Nasıl Yükleyeceğinizi Öğrenin

Aksine, Beats Studio Buds, daha evrensel olarak kabul edilen bir bağlantı noktası olan USB-C üzerinden şarj oluyor. Kablosuz bir yaşam tarzına alışmış olan kullanıcılar için, Studio Buds’ın kablosuz şarjı desteklememesi Apple AirPods Pro’yu öne geçiren bir özellik oluyor .

Fiyatlandırma

Apple AirPods Pro’nun bu yazı yazılırken 4499TL’lik bir fiyatı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Beats Studio Buds’un ise, Pro’dan 2740Tl daha ucuz olduğunu göz ününe alırsak hangisini alacağımıza karar vermek çok da zor olmaz. Buds Fiyat( 1759tl)

Nihayetinde, dengeli bir ses performansına, sınıfının lideri ANC ve mikrofon kalitesine değer veriyorsanız ve Apple ürünlerinin herhangi bir varyasyonuna sahipseniz AirPods Pro’yu tavsiye ederim. Android kullanıyorsanız, AirPods hala daha iyi bir kulaklık. Ancak Beats Studio Buds Hızlı Çift uyumluluğu, renk seçenekleri, bas performansı ve uygun fiyat söz konusu olduğunda AirPods’tan daha iyi bir seçenek diyebiliriz.

Kaynak: ZDNet


Cevap bırakın

E-posta hesabınızı sadece siz görebilirsiniz.

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanmaktadır. Kabul et Daha Fazla Bilgi