En Çok Kullanılan Masaüstü İşletim Sistemleri: Chrome OS macOS’u Geçti

0 22

Dünyanın en çok kullanılan masaüstü işletim sistemi olma yarışı yakın zamanda sona ermeyecek. Biz konuşurken rekabet daha da zorlaşıyor ve şimdi büyük bir rakip, nispeten yeni bir işletim sistemi ile yer değiştirdi. Chrome OS macOS’u Geçti

Google’ın Chrome OS’u dünyanın en çok kullanılan masaüstü işletim sistemleri listesinde 2. sıra için Apple’ın macOS’unu yenmesinden bahsediyoruz.

Chrome OS, macOS’u Geride Bıraktı

Masaüstü işletim sistemi küresel pazar payı

IDC tarafından yayınlanan verilere göre , Chrome OS, 2019’da %6,4 olan oranını %10,8’e yükselterek 2020’de dünyanın en yüksek ikinci pazar payına sahip oldu. Öte yandan, macOS 2019’da %6,7 olan pazar payını %7,5’e yükseltti.

Elbette, Microsoft’un Windows 10’u, toplam pazar payı %80,5 (2019’daki %85,4’ten) ile yenilmez kazanan olmaya devam etti. Linux dağıtımları da dahil olmak üzere diğer işletim sistemleri toplamda %1,2’yi oluşturdu.

İlginizi Çekebilir!  Samsung Galaxy A52: Renkleri, özellikleri ve fiyatı hakkında her şey

Chrome OS Nasıl Bu Kadar Popüler Oldu?

Genel olarak, etrafta çalışan çok fazla Chrome OS cihazı bulamayız. Dikkate alınacak pek çok seçenek olmasa da, bunun bir nedeni, Google’ın Chrome OS’unu çoğunlukla eğitim ve işletme müşterilerinin kullanmasıdır.

Bu nedenle arama devi, Windows uygulamalarını ilk olarak kurumsal müşteriler için Chromebook’lara getirmek için Parallels Desktop ile ortaklık kurdu.

Google, hafif bir işletim sistemine, mükemmel pil ömrüne, Google hizmetlerine sahip ve aşamalı web uygulamalarına odaklanan düşük maliyetli Chromebook’lar sunması kesinlikle mükemmel bir seçim. Özellikle benzer fiyatlı Windows dizüstü bilgisayarları arayanlar için. Dünyanın dört bir yanındaki birçok okul çevrimiçi oldu ve birçok kişi evden çalışmaya başladı. 2020’nin başında kuru bir dönemden sonra genel bilgisayar satışlarını artırdı.

İlginizi Çekebilir!  1500 dolarlık bir Xiaomi telefon alır mıydınız?

Bu nedenle Google, salgın sırasında bazı rakamları hesaplayıp son birkaç yılda artan grafiğine ekledi. Sizler hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Yorumlarda Belirtmeyi Unutmayın…

Kaynak: Ars Technica


Cevap bırakın

E-posta hesabınızı sadece siz görebilirsiniz.

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanmaktadır. Kabul et Daha Fazla Bilgi