Google Chrome Artık Çok Daha Az Bellek Tüketecek

0 28
PartitionAlloc

Piyasadaki en büyük tarayıcı olan Chrome, sistem kaynaklarını tükettiği için en çok eleştirilen tarayıcıdır . Ancak Google, Chrome’un işletim sistemi kaynaklarını tüketimini azaltabilecek bir teknoloji geliştiriyor. Adı PartitionAlloc.

PartitionAlloc Nasıl Çalışır?

Chromium proje web sitesine göre , PartitionAlloc, bellek bölümündeki nesneler için yeterli paket boyutu ayırabilen bir bellek ayırıcıdır. PartitionAlloc’un en önemli amacı güvenliktir. URL alanında farklı bölümleri birbirinden izole etmektedir. Bu, kötü amaçlı programların işletim sistemini istila etmesini önleyecektir. Diğer işlevleri arasında Chrome’un daha hızlı başlatılması, dahili web sayfalarının daha hızlı yüklenmesi ve RAM tüketiminin azaltılması yer alır.

Windows Latest , Google’ın geçen yıl PartitionAlloc adlı bir teknoloji geliştirmeye başladığını ve bu teknolojiyi yakında Windows, Android, Linux ve diğer işletim sistemlerine tanıtmayı planladığını bildirdi.

İlginizi Çekebilir!  Çinliler Huawei'ye Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

En son Chromium proje taahhüdü , PartitionAlloc’un artık varsayılan olarak etkinleştirilmek üzere Windows ve Android’in Beta sürümüne aktarıldığını gösteriyor. Ancak Linux sürümünde hala bazı sorunlar var. Linux sürümünün planlanan ilerlemesi bilinmiyor.

Başka bir kaynağa göre de , PartitionAlloc’un Android platformunda yaptığı testlerin, bu teknolojinin çoğu GPU işlem ortamında bellek tüketimini, performansı ve kararlılığı iyileştirebileceğini gösterdiğine işaret etti. Windows 10 ve Android’deki gerçek iyileştirme etkisine gelince, etkisi hala belirsiz.

Chromium projesini kullanan Microsoft Edge ekibi de tarayıcı kaynak kullanımını azaltmaya çalışıyor. Geçen yıl Windows 10 2004, SegmentHeap adlı bir özellik ekledi. Win32 uygulamaları tarafından kullanılan belleği % 27’ye kadar azaltmayı başardılar.

Kaynakça


Cevap bırakın

E-posta hesabınızı sadece siz görebilirsiniz.

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanmaktadır. Kabul et Daha Fazla Bilgi