Microsoft Edge Yeni Özelliklerine Kavuşuyor: İşte Yeni Özellikler

0 101
Microsoft Edge

“Sesli arama” uygulaması yavaş yavaş Windows 10’un önemli bir parçası haline geliyor. Son raporlara göre Microsoft, bu sesli arama özelliğini Microsoft Edge ‘e de getirecek . Bu özellik, Edge’in içerik menüsünde yeni bir “sesli arama” seçeneği olarak görünecek. Kullanıcı sağ tıkladığında, seçenek hem ana sayfada (yeni sekme sayfası) hem de Bing’de görünecek.

Önce Windows dikte arayüzünde “Başlat…” görünür. Microsoft Edge ve Windows 10 sesi algıladığında, “Dinle …” görünür. Tamamlandığında, Windows sorguyu Edge’e gönderecek ve Bing arama sonuçları görünecektir.

Microsoft Edge

Şu anda, sesli arama yalnızca Canary kanalındaki Microsoft Edge kullanıcıları tarafından kullanılabilir ve bu yılın ilerleyen günlerinde herkesin kullanımına sunulacaktır. Microsoft şu anda kullanıcıların menüyü özelleştirmesine izin vermediği için sesli arama seçeneği içerik menüsünden kaldırılamaz.

İlginizi Çekebilir!  Video Oyunu Endüstrisi Yıllar Sonra İlk Kez Düşüşe Geçiyor!

Yukarıdaki görselden de görebileceğimiz gibi, Microsoft ayrıca yeni sekme sayfasının sesli arama seçeneğini de test ediyor ve aynı yöntemi temel alıyor.

Microsoft Edge ayrıca videonun otomatik olarak oynatılmasını da engelliyor

Microsoft Edge, video içeriğinin otomatik olarak oynatılmasını otomatik olarak engelleyen yeni bir özelliğe de sahip olacak. Bu otomatik oynatılan videolar genellikle daha fazla veri ve güç tüketir. Videoları otomatik olarak devre dışı bırakan bu ayar, memnuniyetle karşılanan bir iyileştirme olacak. Ayrıca, yeni bir mini bağlam menüsüne ve yeni bir indirme yöneticisine sahip. Kullanıcılar bu özelliklere araç çubuğundan erişebilir. Yeni indirme yöneticisiyle, kullanıcılar doğrudan araç çubuğundan indirmeleri başlatabilir, duraklatabilir, devam ettirebilir ve durdurabilir.

Microsoft Edge artık geçmiş ve açık sekmelerin eşitlenmesini destekliyor

Aylarca bekledikten sonra, Microsoft nihayet Edge tarayıcısının deneysel olmayan kararlı sürümünün kullanıcılarına sekme ve geçmiş senkronizasyon özelliğini kullanıma sunuyor.

İlginizi Çekebilir!  Xiaomi Redmi Note 7 Stock Rom İndir

Bu noktaya kadar, yeni Chromium tabanlı MicrosoftEdge tarayıcısı şifreleri ve yer imlerini senkronize etti. Ayrıca açık web sitelerinin bir mobil cihazdan bir bilgisayara gönderilmesine izin verdi. Ancak, yeni Microsoft Edge, Chrome kullanıcılarına geçmişi ve sekmeleri eşitleme kadar tanıdık gelen özelliklerden yoksundu. Aralık ayında, tarayıcının beta sürümünde geçmişin ve sekmelerin senkronizasyonunu test etmeye başladılar.

Değişiklik sunucu tarafındadır, bu nedenle kullanıcıların yeni özelliği almak için herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. İşlev, senkronizasyonun gerekli olduğu tüm cihazlarda aktif olmalıdır. Yeni ayarlar hem Windows bilgisayarlar hem de mobil cihazlar için mevcuttur. Bu özelliklerin çok yakında Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz.

Kaynak / VIA: GizChina


Cevap bırakın

E-posta hesabınızı sadece siz görebilirsiniz.

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanmaktadır. Kabul et Daha Fazla Bilgi