Dünya Çapında İnternet Kullanıcı Sayısı 4,66 Milyara Ulaştı

0 134

Dün, Ocak 2021 itibarıyla küresel akıllı telefon kullanıcı sayısının 5,22 milyar olduğunu gösteren ilginç bir rapor bulduk. İnternet kullanıcılarının sayısı 4,66 milyar, sosyal medya kullanıcı sayısı 4,2 milyar oldu.

Rapor, Ocak 2021 itibariyle dünya nüfusunun 7,83 milyar olduğunu gösteriyor. Bir BM raporuna göre, bu sayı şu anda yılda %1 oranında artmaktadır. Bu da, 2020’nin başından bu yana toplam küresel nüfusun 80 milyondan fazla arttığı anlamına geliyor.

Şu anda dünya çapında 5,22 milyar insan akıllı telefon kullanıyor ve bu, dünya toplam nüfusunun %66,6’sına denk geliyor. Ocak 2020’den bu yana, akıllı telefon kullanıcılarının sayısı %1,8 (93 milyon) artarken, toplam mobil bağlantı sayısı (birden fazla cihaza sahip bir kişi) %0,9 (72 milyon) artışla 8.02 milyara (2021 Ocak) yükseldi. .

Ocak 2021’de dünya çapında İnternet kullanan kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 316 milyon (%7,3) artışla 4,66 milyara ulaştı . Şu anda, küresel İnternet kullanım oranı %59,5’e ulaşmış durumda. Bununla birlikte, COVID-19 salgınının İnternet kullanıcılarının sayısı üzerinde önemli bir etkisi oldu. Gerçek kullanıcı sayısı daha da yüksek olabilir.

dünya çapında internet kullanıcıları

Şu anda dünya çapında 4,2 milyar sosyal medya kullanıcısı var . Bu rakam geçtiğimiz 12 ayda 490 milyon artarak yıllık %13’ün üzerinde artış gösterdi. Sosyal medya kullanıcılarının sayısı artık küresel nüfusun %53’ünden fazlasını oluşturuyor.

SOSYAL MEDYANIN POPÜLARİTESİ YÜKSELDİ

Sosyal medya kullanıcı sayısı geçtiğimiz yıl %13’ün üzerinde arttı. 2021’in başında, dünya çapında yaklaşık 500 milyon yeni kullanıcı vardı. Bu da toplam küresel kullanıcı sayısını yaklaşık 4,2 milyara çıkardı.

İlginizi Çekebilir!  Oppo Reno Z Stock Rom İndir

2020’de her gün ortalama 1,3 milyondan fazla yeni kullanıcı sosyal medyaya katılıyor. Bu, saniyede yaklaşık 155.000 yeni kullanıcıya eşdeğerdir .

Ortalama bir sosyal medya kullanıcısı her gün sosyal medyada 2 saat 25 dakika harcıyor. Tahmini olarak 2021’de, küresel sosyal medya kullanıcıları sosyal medyaya 3,7 trilyon saat harcayacak.

Filipinliler, sosyal platformları günde ortalama 4 saat 15 dakika kullanan, hala dünyanın en büyük sosyal medya tüketicileri. Bu, ikinci sıradaki Kolombiyalılardan yarım saat daha uzun.

Bizim ülkemizde ise insanlar yukarıda da görebileceğimiz gibi günlerinin yaklaşık 7.30 saatini internette dolaşarak geçiriyor. Sosyal medyada ise günde 2.50 saat gibi bir süre harcamaktayız.

AKILLI TELEFONLAR İLK EKRANIMIZ OLDU

App Annie verileri, dünyanın her yerindeki Android kullanıcılarının telefonlarını günde 4 saatten fazla kullandıklarını gösteriyor. Genel olarak bu, Android kullanıcılarının son 12 ayda 3,5 trilyon saatten fazla akıllı telefon kullanımı kullandığı anlamına geliyor.

Ek olarak, App Annie’nin 2021 mobil durumu raporu, insanların artık akıllı telefonlarda TV’den daha fazla zaman geçirdiğini gösteriyor.

Başka bir veri, ortalama İnternet kullanıcısı için akıllı telefonda harcanan günlük sürenin 3 saat 39 dakika olduğunu gösteriyor. Buna karşılık, her gün TV izledikleri toplam süre 3 saat 24 dakikada kalıyor. Bu, mevcut İnternet kullanıcılarının akıllı telefonlarda TV izlemeye göre yaklaşık %7 daha uzun süre harcadıkları anlamına geliyor.

İlginizi Çekebilir!  2021'de En önemli 5 akıllı telefon aksesuarı

İNTERNET SÜRESİNDE ARTIŞ

Genel olarak, ortalama İnternet kullanıcıları İnternet’i tüm cihazlarda günde yaklaşık 7 saat kullanır. Bu, haftada 48 saatten fazla çevrimiçi süreye eşdeğerdir. Yani her 7 günde bir 2 gün çevrimiçi olur.

Herkesin günlük ortalama uyku süresinin 7 ila 8 saat arasında olduğunu varsayarsak bu uyanık olduğumuz zamanın yaklaşık %42’sinin çevrimiçi olarak geçtiği anlamına geliyor. Kısacası interneti kullandığımız zaman neredeyse uyuduğumuz zamanla aynı.

İnternet kullanımı 2021 boyunca bu seviyede kalırsa, dünya çapındaki İnternet kullanıcıları bu yıl (2021) çevrimiçi olarak yaklaşık 12 trilyon saat geçirecek .

ÇEVRİMİÇİ ARAMA ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞİYOR

Geleneksel arama motorları hala vazgeçilmezdir. Ankete katılanların %98’i her ay arama motorları kullandıklarını söyledi. Bununla birlikte, ankete katılanların %70’inden fazlası çevrimiçi bilgi bulmak için artık metin tabanlı arama motorları yerine ayda en az bir araç kullandıklarını belirtti.

Sesli arayüz en popüler seçimlerden biri oldu. Küresel İnternet kullanıcılarının %45’i son 30 gün içinde sesli arama veya sesli komutlar kullandıklarını söylüyor.

Aynı zamanda, dünya çapındaki İnternet kullanıcılarının yaklaşık üçte biri de her ay akıllı telefonlarında görüntü tanıma araçlarını kullanıyor. Latin Amerika ve Güneydoğu Asya’da Pinterest Lens ve Google Lens gibi araçlar oldukça kullanılıyor.

Ancak sürekli gelişen arama davranışında, en ilginç eğilim sosyal aramanın yükselişi olabilir. Küresel İnternet kullanıcılarının yaklaşık %45’i artık satın almak istedikleri ürün veya hizmetler hakkında bilgi ararken sosyal ağlara yöneldiklerini söylüyor.

İlginizi Çekebilir!  Redmi Note 10 Serisi Telefonlar Global Bir Lansman ile Bugün Tanıtıldı

Bu sayının genç kullanıcılar arasında daha yüksek olduğu görüldü. Z Kuşağı kullanıcıları (1995 ve 2009 doğumlular), markaları arama motorları yerine sosyal medyada arama olasılıklarının daha yüksek olduğunu söylediler.

ÇOKLU CİHAZ STRATEJİSİ HALA GEREKLİDİR

Günümüzde akıllı telefonlar, dünya çapında çevrimiçi olarak geçirilen sürenin %53’ünü oluşturuyor. Ancak diğer cihazlar hala hayatımızda önemli bir rol oynuyor.

Veriler, İnternet kullanıcılarının %90’ının akıllı telefonlar aracılığıyla internette gezindiğini göstermektedir. Ancak 2 / 3’ü internette gezinmek için dizüstü veya masaüstü bilgisayar kullandıklarını da söyledi.

Aralık 2020’de ziyaret edilen web sayfalarının %40’ından fazlası dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda çalışan web tarayıcıları tarafından talep edildi. Ancak bu yüzde Aralık 2019’a göre biraz düştü.

ONLİNE ALIŞVERİŞ VE E-TİCARETİN YÜKSELİŞİ

Küresel olarak, 16 ila 64 yaş arasındaki İnternet kullanıcılarının yaklaşık %77’si her ay çevrimiçi alışveriş yaptıklarını söyledi.

2020’de moda ve güzellik ürünleri, 665 milyar ABD Dolarını aşan küresel B2C e-ticaret gelirinin en büyük payını oluşturdu.

Bizim ülkemizde ise en çok tercih edilen sayfalar arasında alışveriş sayfaları dikkat çekti. Bu da Türkiye’de de E-Ticaretin salgın döneminde en çok tercih edilen alışveriş yöntemi olduğunu bize gösterdi.

Kaynakça


Cevap bırakın

E-posta hesabınızı sadece siz görebilirsiniz.

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanmaktadır. Kabul et Daha Fazla Bilgi